Nadčasová elegance perel: Cesta původem, typy a jejich přítomnost v obchodech Princess Jewellery

The Timeless Elegance of Pearls: A Journey Through Origin, Types, and Their Presence in Princess Jewellery Stores

Perly fascinují lidskou představivost a obdiv po staletí, symbolizují čistotu, eleganci a sofistikovanost. Jejich nadčasová krása a vzácnost z nich činí vyhledávaný drahokam, který je hojně využíván v různých typech šperků. V tomto blogu prozkoumáme různé typy perel, které se nacházejí po celém světě, jejich původ a proces vzniku, a jejich jedinečný vzhled a naleziště. Také se zaměříme na metafyzické vlastnosti perel, jejich význam ve šperkařství a představíme nádherné kolekce perlových šperků, které jsou k dispozici v našich obchodech Princess Jewellery v Praze, nacházejících se na Václavském náměstí 28 a v Westfield Chodov.

Perly se kategorizují podle jejich původu a nejznámější typy zahrnují Akoya, South Sea, Tahitské a sladkovodní perly. Každý typ má odlišné vlastnosti z hlediska velikosti, barvy a lesku:

  1. Akoya perly: Pěstované především v Japonsku a Číně, Akoya perly jsou známé pro svůj vysoký lesk a klasickou bílou barvu s růžovými, stříbrnými nebo krémovými odstíny. Obvykle jsou menší velikosti, v rozmezí od 2mm do 10mm.

  2. South Sea perly: Tyto perly jsou největší a nejluxusnější, nacházejí se ve vodách Austrálie, Indonésie a Filipín. Mají různé barvy, od bílé a stříbrné po zlaté odstíny, s velikostmi od 8mm až přes 20mm.

  3. Tahitské perly: Pěstované ve Francouzské Polynésii, Tahitské perly jsou jedinečné svými tmavými, exotickými barvami, včetně odstínů černé, zelené, modré a fialové. Obvykle se pohybují v rozmezí od 8mm do 16mm.

  4. Sladkovodní perly: Primárně produkované v Číně, sladkovodní perly jsou známé pro svou rozmanitost tvarů a barev, včetně bílé, růžové, levandulové a broskvové. Velikostně se velmi liší, obecně se pohybují od 2mm do 15mm.


Proces tvorby perel je pozoruhodný přírodní jev. Začíná tím, že se dráždidlo usadí v tkáni měkkýše. Aby se ochránil, měkkýš vylučuje perleť, která dráždidlo obaluje vrstvu po vrstvě. Tento proces může trvat několik let, přičemž tloušťka vrstev perleti přispívá k lesku a kvalitě perly. Kultivované perly procházejí podobným procesem, ale s lidským zásahem, kdy se do měkkýše úmyslně vloží jádro, obvykle kulatý korálek, aby se iniciovala sekrece perleti.


Perly se výrazně liší vzhledem podle svého typu a prostředí, ve kterém vznikají. Akoya perly jsou známé svým zrcadlovým leskem a dokonale kulatými tvary. South Sea perly jsou obdivovány pro svou velkou velikost a saténový lesk. Tahitské perly vynikají svými tmavými, tajemnými barvami a odstíny, zatímco sladkovodní perly jsou ceněny pro svou rozmanitost tvarů, velikostí a odstínů.

Naleziště těchto perel se nacházejí především v oblastech s příznivým prostředím pro pěstování měkkýšů. Japonsko a Čína jsou hlavními producenty Akoya a sladkovodních perel. Teplé vody jižního Pacifiku, zejména kolem Austrálie, Indonésie a Filipín, jsou ideální pro South Sea perly. Tahitské perly jsou exkluzivně pěstovány v lagunách Francouzské Polynésie.

Kromě své fyzické krásy jsou perly také považovány za nositele metafyzických vlastností. Často jsou spojovány s čistotou, moudrostí a klidem. V různých kulturách se věří, že perly posilují osobní integritu, podporují loajalitu a symbolizují hluboké spojení mezi nositelem a oceánem. Jsou také považovány za zdroj uklidňujících účinků a rovnováhy emocí, což je činí oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají vnitřní mír a harmonii.

Perly jsou nedílnou součástí šperkařského designu po staletí, zdobí vše od královských korun až po moderní doplňky. Díky své všestrannosti mohou být použity v různých typech šperků, včetně prstenů, náušnic, náramků, přívěsků, náhrdelníků. Výběr kovových osazení, jako je žluté zlato, bílé zlato a sterlingové stříbro, dále zvyšuje krásu a eleganci perlových šperků.

V Princess Jewellery nabízíme nádhernou kolekci perlových šperků v Praze, která představuje nadčasovou eleganci perel v široké škále designů. Naše kolekce zahrnují:

 Prsteny s perlami: Perfektní pro dodání nádechu sofistikovanosti každému outfitu.

Náušnice s perlami: Od klasických pecek po elegantní visací náušnice, naše nabídka uspokojí každý styl.

Náramky s perlami: Ideální jak pro každodenní nošení, tak pro zvláštní příležitosti.

  • Přívěsky s perlami: Krásný doplněk každého náhrdelníku, který zvýrazní přirozený lesk perly.
  • Náhrdelníky s perlami: Od jednoduchých řetízků po složité designy, naše náhrdelníky jsou vyrobeny k dokonalosti.
  • Perlové šperky v našich obchodech

    Zveme vás k prozkoumání našich ohromujících kolekcí perlových šperků v obchodech Princess Jewellery v Praze. Naše obchody se nacházejí na Václavském náměstí 28 a v Westfield Chodov a nabízejí širokou škálu designů vyrobených ze žlutého zlata, bílého zlata a sterlingového stříbra. Ať už hledáte klasický perlový náhrdelník, elegantní perlové náušnice, náš odborný tým je zde, aby vám pomohl najít ten perfektní kousek.

    Naše kolekce obsahují ty nejkvalitnější Akoya, South Sea, Tahitské a sladkovodní perly, takže si můžete být jisti, že najdete kousek, který dokonale vyhovuje vašemu stylu a preferencím. Každý šperk je pečlivě vyroben tak, aby zvýraznil přirozenou krásu a eleganci perel, což z nich činí ceněný přírůstek do vaší sbírky nebo promyšlený dárek pro vaše blízké.

    Perly zůstávají nadčasovým symbolem elegance a sofistikovanosti, oslavované pro svou přirozenou krásu a jedinečný proces vzniku. V Princess Jewellery jsme hrdí na to, že nabízíme rozmanitou kolekci perlových šperků v Praze, obsahující ty nejkvalitnější perly z celého světa. Navštivte naše obchody na Václavském náměstí 28 a v Westfield Chodov a objevte naši nádhernou řadu prstenů, náušnic, náramků, přívěsků, náhrdelníků s perlami. Ať už jsou vyrobeny ze žlutého zlata, bílého zlata nebo sterlingového stříbra, naše perlové šperky jsou navrženy tak, aby do vaší sbírky přinesly nádech nadčasové elegance.