Safír: Kámen měsíce září

Sapphire: The Birthstone of September

Když přijde měsíc září...

... přináší s sebou očekáváný podzim. Kouzlo měnících se listů a půvabné kameny, které zajímají lidskou představivost již po staletí, mezi které patří právě safír.

Proslavený svými ohromujícími modrými odstíny. Safír není jen krásným kamenem, jedná se o kámen, který je poset historií, legendami a má celou řadou prospěšných vlastností. V tomto blogovém příspěvku se ponoříme do fascinujícího světa safírů a prozkoumáme, proč je tak výjimečným kamenem pro měsíc září.


Proč je safír kamenem září a co vám může přinést?

Tradici měsíčních kamenů lze vysledovat až do starověku, kdy byly spojeny s určitými měsíci jako forma vedení, ochrany nebo štěstí. Safíry jsou tradičně spojovány s měsícem září, a nabízejí více než jen estetické potěšení.

Safíry přinášejí moudrost, mír a božskou přízeň svým nositelům. Často jsou spojovány s vlastnostmi jako je klid, ušlechtilost a moudrost - vlastnosti, které jsou stejně nadčasové jako samotný kámen. Pro ty, kteří se narodili v září nošení safíru může být více než módním prohlášením. Může být symbolem vlastností a aspirací.

Co dělá safír ideální pro kombinaci s drahými kovy?

Přirozená krása a lesklá hloubka safíru ho činí oblíbenou volbou pro šperky, které dokonale ladí s různými drahými kovy. Když je spárován s chladným leskem bílého zlata v náušnicích, zvýrazní se modrý lesk safíru vytvářející moderní a elegantní vzhled. Když je zkombinován s klasickým teplým žlutým zlatem prstenů, kontrast barvy kamene s krásou kovu vytváří dojem luxusu a tradice. Se stříbrem vyzařují náhrdelníky s tímto drahokamem nadčasové kouzlo, jas kovu zvyšuje jeho kamenů. A když zdobí náramky, ať už jsou uzavřeny v bílém zlatě, žlutém zlatě nebo stříbře, safír přidává dojem sofistikovanosti. Zajistí, že každý pohyb zápěstím je projevem elegance. Harmonické spojení safíru s těmito kovy je svědectvím o jeho všestrannosti a nevyhasínajícím kouzlu. 

Proč byste měli nosit safírové šperky

Safír, proslulý svou omamnou modrou barvou a zářivou čistotou, dokonale vyzdvihuje jakýkoliv šperk. Když je zasazen v náušnicích zdůrazňuje rysy tváře a ladí s jiskrou v očích. Na prstenech se tento kámen stává prohlášením věrnosti a elegance, často zahajuje konverzaci o obdivu. Safírové náhrdelníky, které spočívají blízko srdce symbolizují hluboké a upřímné emoce, zatímco náramky zdobené tímto kamenem dodávají každému gestu nádech luxusu.  Nošení safíru vás provází bohatou historií a symbolikou. Činí každý okamžik, kdy je nošen stylový i hluboce smysluplný.

Jak lze sladit safír s vaším oblečením? 

Bohatá modrá barva safíru nabízí mnoho možností stylizace: 

Neutrální: Sladit náhrdelník se safírem nebo náušnice s neutrálním oblečením, jako jsou bílé, černé nebo šedé barvy, aby kámen opravdu vynikl. 

Odvážný kontrast: Prsten se safírem kontrastuje krásně s barvami jako je korálová, broskvová nebo hořčicová, čímž vytváří živý vzhled.

Monochromatická: Použitím různých odstínů modrých náušnic v kombinaci s vaším oděvem doplňte safírem. Vytvoříte tím šik a zároveň střídmý vzhled. 

Běžné dny: Dokonce i jednoduché bílé tričko a džíny mohou být vyzdvihnuty právě doplňkem jako je safírový prsten.

Safíry nejsou jen ohromujícím kamenem měsíce září, jsou to drahokamy bohaté na historii, význam a všestrannost. Ať už oslavujete narozeniny právě v září, hledáte trvanlivý a smysluplný šperk nebo hledáte dokonalý doplněk k vaší garderobě, safír je vynikající volbou. Jeho nadčasová krása a symbolická hloubka ho dělají více než jen drahokamem. Je to oslava vlastností, které nás činí jedinečnými.