Granát : Kámen měsíce

Garnet: Gemstone of the month

Historie granátu:

Granát, který se v šperkařství využívá již od starověku, má bohatou historii spojenou s civilizacemi, jako jsou Egypt, Řecko a Řím. Kultovní význam granátu v náboženství a jeho estetická přitažlivost dodávaly šperkům zvláštní hodnotu.

Vlastnosti granátu:

Svou výraznou červenou barvou se granát stal vyhledávaným drahokamem přinášející vášeň do šperkařství. Barva granátu, od jemných růžových odstínů po syté tóny, umožňuje designérům vytvářet šperky s jedinečným vizuálním dojmem. Jeho vysoká tvrdost zajišťuje trvanlivost a ceněnost v šperkařství.

Techniky zpracování:

Granát vyžaduje precizní řemeslné dovednosti při rytí, broušení a leštění. Kombinace tradičních a moderních šperkařských technik umožňuje vytvářet unikátní a atraktivní šperky.

Doplňky Princess Jewellery:

V současné době jsou granátové šperky na vrcholu popularity. Oblíbené designy spolu s kombinacemi s jinými drahokamy, posouvají granátové šperky na novou úroveň. Zkuste doplnit svůj šperkářský styl o granátové náušnice, náramky nebo přívěšky od Princess Jewellery a přiveďte do svého vzhledu nádech krásy a sofistikovanosti. Budoucnost granátových šperků zřejmě přinese ještě více inovací i vzrušujícího designu.